pacificgreen
Történetünk
pacificgreen
KÉZZEL KÉSZÍTETT | FENNTARTHATÓ | EGYEDÜLÁLLÓ

1973 óta
1973 - A KEZDETEK

A kezdetekben Post & Rail Furniture néven futó cég az ausztráliai Sydney, történelmi Rocks negyedében alakult. A Bruce Dowse és Peter Ryan által vezetett fiatal csapat az ausztrál bútorok ikonikus stílusának kialakítására törekedett. Díjnyertes tervezésüket a kiskereskedők Ausztrália és Új-Zéland szerte szívesen vásárolták.

A Post & Railre a letisztult, természetes felületek jellemzőek, úgymint a vastag rétegben olajozott fa, a hosszú belga bársony és a puha velúr.

Ezek a klasszikus darabok - mint az áttörést hozó INVESTMENT - több mint egy generáción keresztül előkelő helyet foglaltak el az ausztrál nappalikban.

1973 - A KEZDETEK
1986 - A FELFEDEZÉS
1986 - A FELFEDEZÉS

Miután a világ ráébredt a tömeges erdőirtás okozta ökológiai veszélyre, a vállalat egy olyan fenntartható helyettesítő anyagot keresett, amely a bútorok tervezésében minden erdészeti faanyagot kiválthat.

A Csendes-óceán déli részén hatalmas, elhagyott kókuszpálma-ültetvényeket fedeztek fel, amelyeket még az 1900-as évek elején kereskedelmi céllal telepítettek, és elérték termőképes időszakuk végét.

A kezdeti tesztelések azt mutatták, hogy a pálmák szára rendkívül kemény és tartós, ugyanakkor elég rugalmas ahhoz, hogy ellenálljon a viharoknak. A Csendes-óceán déli részén létrehozták a világ első, kókuszpálmának szentelt gyárát. A vállalat megteremtette a modern, fenntartható üzleti tevékenység mércéjét a Csendes-óceánon. A használni kívánt földet nem vásárolták meg, hanem bérelték, így tiszteletben tartva az őslakosok tulajdonjogát. A gyárat a környező falvakkal együttműködve építették, és csak helyi lakosokat foglalkoztattak. A nemzetközi értékesítés bővülésével a kollekció a PACIFIC GREEN nevet kapta.

1990-2000

A kókuszpálma tartósságát és sokoldalúságát növelő kutatási áttörések sorozatát követően a Palmwood® márkanév alatt egy teljes mértékben fogyasztóbarát terméket hoztak létre, amely olyan erősségű, mint a hagyományos keményfa.

A Pacific Green tervezőcsapata az ausztrál Bruce Dowse vezetésével elkészített egy sor bútordarab prototípusát a Palmwood felhasználásával. A bútorok egyedülálló módon a csendes-óceáni szigetek hagyományos kézműves design elemeit veszik át.

A Palmwood életstílus-koncepció kiterjesztett változata került bemutatásra, amely magában foglalja a nappali, az étkező és a hálószobai berendezéseket is. A PURE PACIFIC kollekció a térség napsütötte, gondtalan szellemét, valamint a lakosság és környezete szoros kapcsolatát tükrözi.

Pierce Brosnan, aki akkoriban James Bond szerepében játszott, a Pacific Green környezetvédelmi képviselője lett. Ezzel egy időben a márka az észak-amerikai piacon is megjelent.

1990-2000
2000-2010
2000-2010

A pálmafa kiegészítéseként további természetes anyagok kerültek a designba, többek között bőr, gyapjú, latex, bronz, szőrme és drágakövek. Ezeket a világ minden tájáról, fenntartható módon kezdték el beszerezni.

A vezetőséget felkérték, hogy az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciáján beszéljenek a fenntarthatóságról és a gyártók társadalmi felelősségéről.

Létrejött a Pacific Green Architectural azzal a céllal, hogy pálmafa installációkat hozzon létre kiemelt építési projektek számára, melynek kínálata oszlopokat, ajtókat, paravánokat és burkolatokat tartalmaz.

Az INDIGENOUS MASTERPIECES kollekció a világ őslakos törzsei által évezredek alatt megalkotott ereklyéiből merít ihletet. Minden egyes darab valamely nép kultúráját hordozza, részletesen kidolgozott tradicionális technikákkal és motívumokkal. Ez az úttörő kollekció nagy sikert aratott a fogyasztók körében, és a Pacific Green kiskereskedelmi hálózata Európára is kiterjedt.

2010 ~

A Pacific Green meghívást kapott a 2010-es sanghaji világkiállításon való részvételre, mint a fenntartható tervezés és gyártás nagykövete.

A csapat a világ minden táján luxus üdülőhelyek teljes berendezését szolgáltatja, többek között az Abu Dhabiban található Masdar City-t is, amely a világ első ökovárosa.

2014-ben a Pacific Green meghívást kapott, hogy Ausztrália kizárólagos képviselőjeként részt vegyen a rangos Milánói Design Kiállításon.

A HAVANA DREAMING koncepciót 2019-ben indították útjára.

A Pacific Green folytatja misszióját, hogy világszinten inspiráló, fenntartható termékeket kínáljon vásárlói számára.

2010 ~
megnézem akollekciót

Enteriőr galéria

pacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreenpacificgreen